Klubbmästerskapet avslutade säsongen

06 APR 2019 23:12
Winnö IF har en framgångsrik säsong bakom sig. A-laget vann pingisfyran och de fyra ungdomslagen gör stora framsteg. Under lördagen avslutades säsongen med ett populärt klubbmästerskap och sex mästare korades.
  • Skapad: 06 APR 2019 23:12

Dagen inleddes med ungdomsklasserna och vi bjöds på många otroligt jämna och välspelade matcher. Allra jämnas var det i PF09/10-klassen. Tre spelare hamnade på samma antal segrar, samma setkvot och bollräkning fick tillgripas. Då stod det klart att Alfred Olsson kan kora sig klubbmästare. Tvåa med en bolls marginal blev Albin Ivarsson före Zelda Ehlde.

Även i P05-klassen var det jämnt och åter igen stod tre spelare med samma matchkvot, men den här gången räckte det med att låta setkvoten avgöra. Wilmer Berggren tappade bara ett set och knep guldet före Lucas Pivén och Albin Svensson.

I den största klassen P07/08 bjöds det stundtals på riktigt bra pingis och det finns gott om talang i klubben. Erik Nilsson gick obesegrad genom mästerskapet och knep guldet före Viggo Mårtensson. Arvid Olsson la beslag på bronsbucklan.

Under eftermiddagen var det sen dags för den populära dubbelturneringen där en vuxen och en ungdom lottas ihop. En klass som lockade 16 par där Stefan Filipsson i par med Filip Städe stod som mästare efter finalseger mot Jonas Nilsson och Wilmer Berggren.

Dagen avslutades sedan med den öppna klassen och Jonas Nilsson är tillbaka på tronen igen efter hälseneskadan förra säsongen.

I semifinalen besegrade han Uffe Ivarsson och i finalen väntade sedan Fredrik Axelsson Bäck, som vunnit sin semifinal med 3–2 i set mot Stefan Filipsson.

Vi vill passa på att tacka alla för den här säsongen och vi tar nya tag till hösten. Men tre spelare ger inte upp ännu. I början av juli spelar Katarina Åmark, Stefan Filipsson och Gerhard Silverbach veteran-EM i Budapest.

Alla pristagare: Öppna Klassen: 1. Jonas Nilsson, 2. Fredrik Axelsson Bäck, 3. Uffe Ivarsson och Stefan Filipsson.

Öppen dubbelklass: 1. Stefan Filipsson/Filip Städe, 2. Jonas Nilsson/Wilmer Berggren.

Pojkar 05: 1. Wilmer Berggren, 2. Lucas Pivén, 3. Albin Svensson, 4. Filip Städe.

Pojkar 07/08: 1. Erik Nilsson, 2. Viggo Mårtensson, 3. Arvid Olsson, 4. Henric Pivén, 5. Arvid Björkholm, 6. Algot Persson, 7. Hjalmar Bondesson.

Pojkar/Flickor 09/10: 1. Alfred Olsson, 2. Albin Ivarsson, 3. Zelda Ehlde, 4. Alfred Kroon.

Pojkar 11: 1. Sixten Lindgård, 2. Harry Dahlberg, 3. William Magnusson.