Seger i avslutningsmatchen mot Tollarps IF

11 JUN 2016 16:57
Winnö gjorde en mycket bra match när man vann med 9-1 mot Tollarps IF i sista seriematchen för säsongen.
  • Uppdaterad: 11 JUN 2016 17:39

Hemmalaget satte tonen direkt i inledningen av matchen och spelade med hög press, stor fantasi och mycket finess. precis som coach Emilsson hade sagt till spelarna innan matchen. Samme Emilsson gnuggade händerna när Max rann igenom och ordnade straff till hemmalaget. Casper(målvakt) stegade fram och slog en inte helt otagbar boll i mål. 1-0 var ett faktum. Winnö trummade på och målen rullade in, 2-0 och 3-0 satte Max. 4-0 var signerat Jacob som på sitt karakteristiska sätt drev fram på vänsterkanten skar in och dundrade dit bollen. 5-0 målet var en riktig delikatess från Samme som enkel lobbade in bollen med vänsterfoten från långt håll. Första halvlekens målkavalkad avslutades av Fabbe som skarvnickade in en frispark från Samme. Snyggt och som taget direkt ifrån instruktionsboken. Det kunde blivit fler mål i första. Albin hade några chanser och Matte hade ett bra närskott som målvakten precis lyckades rädda. Lorenc var framme och störde ett flertal gånger men lyckeds inte heller han få dit den. Emilsson summerade det bra när han sa till killarna i paus "en fantastiskt bra första halvlek".

Vi lovade varandra att inte slå av på takten i andra och 7-0 kom tidigt i den andra halvleken. Max snurrade upp hela Tollarps försvaret och gjorde retfullt enkelt mål. F-n va snyggt sa Emilsson och fortsatte njuta av hemmalagets prestation.

Matchen blev lite sönderblåst i andra halvlek av domaren, men det drabbade båda lagen lika kändes det som. Spelmässigt gick kvaliteten ner en aning, mycket beroende på att matchen var avgjord. Samme och Jacob satte varsin strut till innan slutsignalen ljöd. Tollarp hade också lyckats få in ett tröstmål så matchen slutade 9-1 till Winnö.

Att vi inte släpper in fler mål måste vi tacka vår backlinje för. Hugo "generalen" Hermansson dirigerade sitt försvar på ett föredömligt sätt. Olof, Fabbe och Noah(vikarierade för en sjuk Affe) gjorde en förträfflig insats som så många gånger förr.

Agge gjorde en av sina bättre insatser på mittfältet och det märktes att fotskadan som gäckat honom under stora delar av säsongen var "läkt". Övriga på mittfältet, under ledning av Samme, skötte sig utmärkt. Albin, Jacob och Lorenc kämpade och sprang hela matchen.

Casper gjorde en stabil insats i målet som vanligt(vi glömde bara sätta silvertejp över munnen på honom.........)

Matte och Max var hela tiden ett orosmoment för Tollarps backlinje.

Snyggt jobbat killar. Vi lyfter på hatten för en kanoninsats idag. TACK!

/Ledarna

Skribent: Ulrik Håkansson