Svårspelat i Viby

10 SEP 2018 22:08
Trots en mindre bra insats knep vi tre fina bortapinnar.
  • Uppdaterad: 10 SEP 2018 22:10

Viby borta är alltid en tuff uppgift och med tre spelare borta så visste vi att det skulle bli svårt.
Vi slog dom med hela 11-1 i våras efter nästan maximal utdelning men så lätt blev det inte denna gång.
Det är en fin och jämn plan i Viby men gräset är lite högt vilket gör att bollen hela tiden fastnar och vi har väldigt svårt att få till något vidare spel. Tempot är lågt och felpassarna är många från bägge lagen.
Bobban lyckas sätta 1-0 ungefär i mitten på första, vi har några lägen till men inget ger utdelning. Viby har nog inte någon målchans i första utan satsar mer defensivt.

I andra inleder vi ganska dåligt och Viby tar initiativet. Dom skapar mest halvchanser men vår 1-0 ledning känns osäker. Som tur är lyckas vi ta tag i taktpinnen igen och punkterar matchen med vårt andra mål för dagen. Jakob gör det efter pass från Frank.
Både Bobban och Jakob gör sen varsett till och vi har säkrat ännu en seger.

Var nog vår sämsta insats vi gjort hittills iår men att kunna vinna så övertygande ändå är en styrka. Vi tar dom på konditionen och maler ner dom utan att spela särskilt bra. Ska sägas att Viby är ett bra lag som gör det svårt för oss att prestera också.

Matchens tre lirare:

+++ Jakob

++ Henke

+ Bobban

Ännu en bortamatch härnäst på söndag. Denna gång åker vi till Kiaby, ett lag som har det tufft just nu och krigar för att slippa kval neråt. Vi vann efter en jämn match hemma och jag gissar på samma matchbild igen. Förhoppningsvis med samma slutresultat.

Winnö IF - HA Div.5 Nordöstra