Hoppa till sidans innehåll

Katarina Åmark knep EM-brons i dubbel

06 JUL 2019 21:48
Under lördagen fick Winnö IF en bronsmedaljör på veteran-EM i bordtennis i ungerska Budapest. Katarina Åmark i par med Lena Johnsson knep bronset i damernas 50-årsklass.
  • Skapad: 06 JUL 2019 21:48

Åmark/Johnsson förlorade semifinalen mot tyska paret Margit Geiger och Olga Nemes (bilden) i tre raka set. Men ytterligare en bronsmedalj att lägga till samlingen är inte fy skam.

– Vi har gjort en mycket bra turnering och jag är nöjd med ett brons. Olga Nemes är en före detta Europamästare och tyskorna blev för svåra idag, säger Katarina från Budapest.

I singel tog Katarina sig vidare som grupptvåa, men väl i slutspelet så blev det respass direkt.

För Gerhard Silberbach blev det slutspel i både singel och dubbel. Precis som för Katarina Åmark tog det stopp i singelturneringen redan i den första slutspelsmatchen, men i dubbeln i par med Jimmy Hellgren från Vaggeryd tog sig paret fram till 16-delsfinal. Där blev det tyvärr förlust i en tuff femsetare med 7–11 i skiljeset mot tyskarna Johannes Fey och Michael Mutke.

Stefan Filipsson hade tuff lottning och fick spela vidare i ”B-slutspelet” både i singel och dubbel. I par med Janne Svensson blev det en åttondelsfinal i dubbeln.

Skribent: Jonas Nilsson
Epost: Adressen Gömd
skylt_barnidrott
Boulesommarpatrull

Postadress:
Winnö IF - Fotboll
Winnö IF, Box 11042
29111 Färlöv

Besöksadress:
Winnö IF, Starvägen 16
29175 Färlöv

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Våra sponsorer:

Axelssons conditori 2017

C4 energi

Wä Bil AB

Sparbanken Skåne