Säsongens mästare korades i fullsatt hall

2018-04-09 00:15
Under söndagen avgjordes Winnö IF:s klubbmästerskap i bordtennis. En fullsatt gymnastiksal fick se många riktigt bra pingismatcher och spännande dueller. Katarina Åmark tog hem den öppna klassen efter finalseger 3–0 i set mot Fredrik Axelsson Bäck.
  • Uppdaterad: 2018-04-09 00:15

Men dagen började med ungdomsklasserna och spelarna visade att de gått framåt mycket under säsongen. Det blev jämnt i alla de tre ungdomsklasserna.

I den äldsta klassen försvarade Albin Svensson sin titel från förra året. Han vann klassen före Lucas Pivén, Aron Ekberg och Vilmer Berggren.

I klassen pojkar 07/08 blev det också samma segrare som förra säsongen. Viggo Mårtensson tog hem klassen före Arvid Olsson, Arvid Björkholm och Henric Pivén.

I den yngsta klassen, där sju spelare mötte varandra, fick vi se några riktigt jämna och spännande matcher. Vilgot Jongenburger försvarade även han sin titel från förra året. Alfred Olsson knep andraplatsen efter en rejäl vändning i den avgörande matchen mot Albin Ivarsson.

Efter ungdomarnas prisutdelning bjöds alla medlemmar och föräldrar in till den öppna dubbelklassen, där ett barn och en vuxen lottades ihop som par, och den öppna singelklassen.

Det blev en mycket dramatisk och spännande dubbelfinal mellan Ulf Ivarsson/Aron Ekberg och Christoffer Olsson/Albin Svensson. En final som Ivarsson/Ekberg vann med 12–10 i skiljeset.

I den öppna klassen ställde sedan 29 spelare upp och när det var dags för semifinal så möttes Katarina Åmark och Uffe Ivarsson i den ena semifinalen och i den andra möttes Fredrik Axelsson Bäck och den stora sensationen Lucas Pivén.

Fredrik vann semifinalen med 3–0 i set och i den andra blev det en rysare över fem set där till slut Katarina Åmark drog det längsta strået.

I finalen var hon sedan överlägsen och vann i tre raka set och tog hem titeln som klubbmästare säsongen 2017/18.

Alla pristagare: Öppna klassen: 1. Katarina Åmark, 2. Fredrik Axelsson Bäck, 3. Ulf Ivarsson och Lucas Pivén.

Öppna Dubbelklassen: 1. Aron Ekberg/Ulf Ivarsson, 2. Albin Svensson/Christoffer Olsson, 3. Arvid Olsson/Henric Jongenburger samt Henric Pivén/Johan Svensson.

Pojkar 05/06: 1. Albin Svensson, 2. Lucas Pivén, 3. Aron Ekberg, 4. Vilmer Berggren.

Pojkar 07/08: 1. Viggo Mårtensson, 2. Arvid Olsson, 3. Arvid Björkholm, 4. Henric Pivén.

Pojkar 09/10: 1. Vilgot Jongenburger, 2. Alfred Olsson, 3. Albin Ivarsson, 4. Edvin Bondesson, 5. Malte Sjöström, 6. Stefan Trif, 7. Hjalmar Berggren.