Thillman ersätter Jönsson som ordförande

01 MAR 2020 21:05
Under söndagen hade Winnö IF sitt årsmöte. Mats Jönsson lämnar ordförandeposten efter två år och lämnar över klubban för en mycket välmående förening till Jonas Thillman.
  • Skapad: 01 MAR 2020 21:05

– Vi har haft en mycket stark styrelse och det är många som drar ett stort lass i föreningen. Men självklart kan vi bli ännu fler, säger Mats Jönsson som nu alltså lämnar styrelsen.

Jonas Thillman, som suttit med i styrelsen tidigare, valdes som ny ordförande för ett år, som vice ordförande på två år valdes Christoffer Olsson.

Diana Thomasson får nytt förtroende som sekreterare och Ola Carlsson som ledamot. Diana valdes på ett år och Ola på två. Niclas Persson valdes in som ny styrelseledamot på två år.

Kassören Johan Persson och ledamoten Anna-Mia Björkholm är valda sen tidigare för ytterligare ett år.

Av verksamhetsberättelsen framgår att Winnö gjorde ett överskott på drygt 20000 kronor och att det finns runt 100000 i kassan.

– Vi har en stabil ekonomi och det känns bra, säger kassören Johan Persson.

– Men det allra roligaste är att vi ökar medlemsantalet för varje år. Vi gjorde en kraftig ökning under 2019 från cirka 360 medlemmar till 452…

Winnö är i första hand en stark ungdomsförening där det finns cirka 200 aktiva ungdomar i fotbollsträning och cirka 30 ungdomar i pingisträning.

2019 innehöll också flera sportsliga framgångar. A-laget i fotboll kvalade till division 4, flera topplaceringar för ungdomslagen i fotboll och fantastiska framgångar för bordtennisen med bland annat EM-brons i veteran-EM i Budapest och avancemang till division 3 för A-laget.

Årsmötet avslutades med avtackning av avgående ordföranden Mats Jönsson. Föreningen uppmärksammade också fem personer för deras speciella insatser – Sonja Andersson, Per Malm, Jonas Nilsson, Uffe Ivarsson och Alisia Metodieva.